KÜLAVAHELOOD ⟩ Maasilinnal saab nautida lustakat lavatükki

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Anu Viljaste, Krista Riik, Ivi Tiitma ja Silvi Teesalu
Anu Viljaste, Krista Riik, Ivi Tiitma ja Silvi Teesalu Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Maalilisel Maasilinnal saab 5.-8. augustini näha kirjanik Juhan Smuuli loomingu ainetel koostatud lustimängu KENA KEIK. Kadi raadio "Külavahelugude" saatejuht Aare Laine käis näitemängu proovi uudistamas.

Idee üks lustlik lavatükk just Maasilinnal publiku ette tuua pärineb Orissaare osavalla volikogu juhilt Silvi Teesalult. Silvi ütleb saates, et Maasilnnal on varemgi teatrit tehtud. Miks mitte pakkuda taas ühte lõbusat laulu- ja tantsumängu. Andekaid näitlejaid, muusikuid ja tantsijaid on Ida-Saare- ja Muhumaal palju. Teesalu sõnul tahab Maasilinna selts, kelle initsiatiivil see ettevõtmine teoks saab, kohalikku koloriiti etendustes esile tuua.

Lavastajaks on 40 aastat Tallinnas kultuuritööd teinud saarlanna Piia Bergstein, liikiumisjuht-koreograaf on aastaid Viljandi kultuuriakadeemias tantsupedagoog olnud Mall Noormets. Lavakujunduse tegi Aare Martinson. Kõik nad räägivad oma rollist lavastuse ettevalmistamisel.

Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste ja Tornimäe rahvamaja juhataja Krista Riik löövad ka kaasa. Mõlemad kultuuritöö juhid peavad Maasilinna ideaalseks kohaks, kus teatrietendusi ja kontserte korraldada.

Muhulane Peeter Dudnik on loonud lavastuse jaoks ühe lustlikku laulu. Teatrisõbrad saavad Maasilinnal kuulata mitut Aarne Oidi viisistatud laulu Juhan Smuuli kirjutatud tekstidele.

Libreto aluseks ongi Juhan Smuuli looming, täpsemalt tema lugu sellest, mis jutustab, kuidas muhulased Tallinnas juubelilaulupeol käisid.

Saade annab ülevaate ka Maasilinna renoveerimisest ja ja sealsetest arheloogilistest kaevamistöödest. Orissaare endine vallavanem Raimu Aardam, tänu kellele see ajalooline objekt sai vallla omandiks, on tänulik ka Saaremaa vallavalisusele, kes Maasilnnal toimuvaid ettevõtmisi toetab.

Saatejuht Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles