Kindral luurajatele: ära te ei eksi, meri on ümberringi!

, fotograaf
Copy

Saaremaal alanud admiral Pitka luurevõistluse stardi andmisel Kuressaare kesklinnas ütles Kaitseliidu pealik kindral Riho Ühtegi, et rahvusvahelist kaitseväelaste seltskonda ootab ees mõõduvõtt, mille tingimusi peetakse maailma raskemaiks.

“Lohutuseks kõigile, et võistlus toimub saarel ja meri on ümberringi, seega ära eksida ei ole võimalik,” süstis kindral võistlejatesse optimismi.

Vallavanem Mikk Tuisk märkis, et luurajaid ootab ees palju metsa, soid ja kraave, loodetavasti ka väga erinevaid ilmaolusid. Kuid juba praegu loodavad saarlased Mikk Tuisu sõnul seda, et esmakordselt siin peetav võistlus ei jää viimaseks korraks. “Tere tulemast tagasi!”

Admiral Pitka luurevõistlust peetakse tänavu kaheksandat korda, varem võtsid jõustruktuurid omavahel mõõtu Erna võistlusel.

kaitseliidu teatel on saarlased ja Saaremaa sõbrad oodatud jälgima ühe maailma raskeima militaarvõistluse kulgu reedel, 6. augustil Oorema kruusakarjääris kella 12-16, kus võistlejatel tuleb läbida kombineeritud kontrollpunkt.

Kolmapäevalõhtul läksid linnulennult pea 100 km rajale 26 neljaliikmelist võistkonda üheksast riigist. Välismaistest külalistest on kahe võistkonnaga rajal Soome (sh 1 naiskond), ühe võistkonnaga Taani, Belgia, Leedu, Läti, Poola, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriigid. Ka osaleb heitluses USA/Eesti ühisvõistkond.

Kaitseliidust on esindatud võistkondadega Harju, Järva, Pärnumaa, Rapla, Tallinna, Jõgeva ja Valgamaa malevad ning Naiskodukaitse koguni kolme võistkonnaga.

Veel võtavad võistlusest osa Kaitseväe peastaabi, Pioneeripataljoni, Kuperjanovi pataljoni, Vanglateenistuse ning Politsei- ja Piirivalveameti võistkonnad.

Võistlejad jõuavad finišisse Kuressaares laupäeva, 7. augusti hommikul.

Võistluse eesmärgiks on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles