Valjala Rahvamaja juhataja asendajaks valiti Anna Maria Lember

Saarte Hääl
Copy
ELAV PÄRIMUS: Suviti Metsamaa pärimustalu aidas elav Anna Maria Lember ütleb, et Kihnu traditsioon ei ela turistide meelitamiseks, vaid kihnlased ise soovivad seda hoida, sest saavad aru, et on erilised mitte ainult Eestis, vaid kogu maailmas.
ELAV PÄRIMUS: Suviti Metsamaa pärimustalu aidas elav Anna Maria Lember ütleb, et Kihnu traditsioon ei ela turistide meelitamiseks, vaid kihnlased ise soovivad seda hoida, sest saavad aru, et on erilised mitte ainult Eestis, vaid kogu maailmas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Abivallavanem Helle Kahmi sõnul osutus valik Anna Maria osas kergeks, sest tegemist on valdkonda hästi tundva, teotahtelise ja erinevaid vanusegruppe lõimida sooviva kultuurijuhiga.

„Rahvamaja juhtimine ei nõua üksnes kultuuriteadlikkust, vaid eeldab ka head suhtlemisoskust ja tahet piirkonda tervikuna panustada, see valmisolek on Anna Marial olemas,“ märkis Helle Kahm.

Anna Maria Lember õpib alates 2016. aastast Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias kogukonnahariduse ja huvitegevuse erialal, praegu on tal käsil lõputöö. Samal ajal töötab ta Kihnu vallavalitsuse kultuuritöö spetsialisti ametikohal.

Saaremaa ja siinne kogukond ei ole Anna Maria jaoks võõrad. Kogu oma lapsepõlve on ta elanud Kuressaares ja lõpetanud 2016. aastal Saaremaa ühisgümnaasiumi.

„Kuna oli soov kodusaarele tagasi tulla, siis hoidsin silma peal kultuurivaldkonnas vabanevatel töökohtadel. Esitasin oma kandidatuuri kohe, kui Valjala rahvamaja juhataja töökoht vabanes,“ ütles Anna Maria Lember, lisades, et ta läheb Valjalga põnevusega ja motiveeritult.

Anna Maria esimene tööpäev Valjala rahvamajas on 21. septembril. Ta asendab selles ametis Anneli Kaljustet. Ametikoht vabanes pärast senise asendaja Triin Kaldi töökohavahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles