Kuressaare tänavatel on plaanis seada Bolti tõuksidele erinevaid piiranguid

Urmas Kiil
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuna viimasel nädalatel on linnaelanikke häirinud ripakile jäetud elektritõukerattad, said Saaremaa vallavalitsuse ja Bolt Operations OÜ esindajad esmaspäeval kokku, et tekkinud probleemidele lahendusi otsida.

"Kohtumisel leppisime kokku, et vaatame üle tänavad, kus kehtestame erinevad piirangud," ütles Bolti pressiesindaja Kristiin Jets.

Vallavanem Mikk Tuisk ütles, et kohtumisel arutati eelkõige elektritõukerataste parkimisega seotud küsimusi.

"Aga rääkisime ka tõukeratastele täiendava kiiruspiirangu kehtestamisest Kuressaare kesklinnas ning teatud piirkondades parkimisvõimaluste välistamisest," lisas ta.

Mingeid otsuseid ei langetatud. Vallavanema sõnul lubasid Bolti esindajad halvasti pargitud tõukeratastega senisest operatiivsemalt tegeleda.

"Seetõttu on nad tänulikud igasuguse kiire info eest, mis puudutab halvasti pargitud tõukerattaid," märkis Tuisk.

Probleemselt pargitud tõukerataste kohta saab teatada Bolti enda rakenduse kaudu, kuid tulevikus loodetavasti ka rattal olevale telefoninumbrile helistades.

Lisaks oli kõne all tõukerataste parkimisalade eraldi märgistamine Kuressaares. "Eeldatavasti kestab tõukerataste kasutamise hooaeg umbes septembri lõpu-oktoobri alguseni," lausus Tuisk.

"Seejärel on meil plaanis järgmine kohtumine, et vahepeal kogunenud andmeid analüüsida ja seejärel täpsemalt otsustada, milliseid muudatusi peaks Saaremaa vallavalitsus koostöös Bolt Operation OÜ-ga tegema, et valmis olla järgmiseks hooajaks."

Mikk Tuisu väitel on Bolti esindajad koostööks vallaga valmis, et tagada tõukerataste liiklusohutu kasutamine.

Samas kutsus Bolt kuressaarlasi üles järgima kõiki ohutusreegleid. Eelkõige tuleks silmas pidada, et tõukeratastega ei sõidetaks kahekesi ja et neid ei tohi kasutada alla 16-aastased lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles