Leisi ja Orissaare vahelt kaob õhtune bussiliin

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Buss.
Buss. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Liin nr 5902 lõpetab Orissaare ja Leisi vahet sõitmise reisijate puudumise tõttu, koolilaste jaoks paneb vald samal marsruudil käima õpilasliini.

Kolm aastat tagasi alustanud liin oli käigus talveperioodil. Buss väljus tööpäeviti Orissaarest Leisi kell 17.45 ja oli tagasi Orissaares kell 18.55.

Saaremaa valla transpordinõunik Mika Männik ütles, et Orissaares õppivad Leisi kandi lapsed viiakse edaspidi koju õpilasliiniga, mis on paindlikum: “Kui lapsi on, siis buss sõidab, kui ei ole, siis saab selle lihtsalt ära jätta.” Seevastu maakonnaliin peab vastavalt graafikule kogu aeg käigus olema.

Leisi ja Orissaare vaheline hommikune maakonnaliin sõidab talveperioodil endiselt edasi. Buss väljub Leisist kell 8 ja jõuab Orissaarde kell 8.35. Tagasi Leisi väljub buss Orissaarest kell 9, jõudes Triigi sadamasse kell 9.35 ja Leisi kell 9.40. Kuressaarde jõuab buss kell 10.20.

1. septembrist muutuvad maakonnaliini nr 1105 kellaajad. Buss väljub Salme kooli juurest 10 minutit hiljem, et õpilased jõuaksid pärast viimase tunni lõppu bussi peale.

Seoses Kuressaare Hariduse kooli õppetöö üleviimisega Upale muudetakse Leisist Kuressaarde sõitvate hommikuste maakonnaliinide nr 4103, 4201 ja 4202 marsruute. Kui bussis on Upale kooli sõitev õpilane, teeb buss Upale sissesõidu. Kooli peatusest Kuivastu maantee ületamine ei ole õpilastele turvaline.

Maakonnaliinile nr 4902 lisatakse sõiduplaani peatus “Triigi rand”, kuna alates 1. septembrist hakkab sealt üks õpilane Leisis koolis käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles