Veevärk juhib osa linna sajuvetest vallikraavi (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Vihmasadu. Foto on illustreeriv.
Vihmasadu. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kuressaare Veevärk ehitab ja rekonstrueerib KIK-i toetusraha abiga Kuressaares umbes 700 meetrit sademeveetrassi, mis peaks vähendama sademeveekoormust Tori piirkonnale.

Aivar Sõrm
Aivar Sõrm Foto: MERIT LEHTSALU

Toetuse summa on 292 965 eurot ja Kuressaare Veevärgi juhatuse liikme Aivar Sõrme sõnul on tegu esimese korraga, kus KIK sademeveesüsteemidele toetust jagas.

Ta selgitas, et uue projektiga lisandub täiendav ärajooks kesklinnast algusega Koerapargist ja suubumisega kuursaali kõrvalt linnuse vallikraavi. Lõik kesklinnast Koeraparki ehitati 2019. aastal.

“Osa trassi Tiigi ja Lasteaia tänava vahel pannakse teistpidi voolama nagu Paunvere jõgi, osa trassi tehakse läbimõõdult suuremaks ja osa tuleb täitsa uus. Tööde käigus vahetame ära ka samas piirkonnas paiknevad elatunud vee- ja kanalitorustikud,” rääkis Sõrm.

Kuna kaevetöödega kaasneb päris ulatuslik tänavate taastamine, siis projekti kogumaksumust Sõrm öelda ei osanud. See selgub projekteerimis-ehitushanke käigus, mis kuulutatakse välja septembris. Tööd peavad olema lõpetatud 2022. aasta sügiseks.

Foto: Graafika: LIINA ÕUN
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles