Saarlane Karin Kreek võitis ERKI Moeshow´

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VÕIDUTÖÖ: Karin Kreek (keskel) ERKI Moeshow´ võidu toonud kollektsiooniga.
VÕIDUTÖÖ: Karin Kreek (keskel) ERKI Moeshow´ võidu toonud kollektsiooniga. Foto: Minni Tang

Saarlanna Karin Kreek pälvis Eesti mainekaima moekonkursi võidu kollektsiooniga “DEFORESTED LIVES / the Sacrifice”. Laupäeval Tallinnas Patarei merekindluses toimunud show peapreemia oli 1200 eurot.

Kevadel Eesti kunstiakadeemia disainiteaduskonna bakalaureuse programmi moekunstnikuna lõpetanud Karin Kreegi kollektsioon tunnistati parimaks 15 disaineri kollektsiooni seast

Tema kollektsiooni kandev idee oli inimese ja metsa vahelise, üha rohkem kaduva ühenduse uurimine, ning sellest tuleneva metsaraie probleemi küsimuse alla seadmine.

Oma töös kasutas Kreek rohkelt kudumeid, mis on tema kaubamärk olnud varemgi.

Konkursi võidus polnud Karin Kreek enda sõnul kaugeltki kindel, kuid tunnistas, et lootis küll. Noore tarbekunstniku stipendiumiga lõpetatud kõrgkool andis selleks ka põhjust.

Varem kaks korda ERKI Moeshow´l osalenud Kreek rääkis, et alustas kollektsiooni loomist detsembris, mil visandas ideed. Valmistamine hakkas pihta märtsis. Koos väikese suvepuhkusega võttis kollektsiooni valmis saamine aega kaheksa kuud. Lõpptulemus on moekunstniku sõnul tal vist esimene kord, kus ta ka ise tulemusega rahul on.

Legendaarse konkursi võitmine on tema kinnitusel ülimalt oluline, kuna see on ainus koht Eestis, kus oma loomingut näidata. Kas konkursi võit Eestis mõne ukse lahti teeb, Karin Kreek arvata ei osanud. Eestis polevatki neid uksi väga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles