ÜLESKUTSE Ka vanad elektroonikaseadmed on prügi!

, Ringy tegevjuht
Copy
Kogutakse kasutatud elektroonikat.
Kogutakse kasutatud elektroonikat. Foto: Maailmakoristuspäev

Seekordsel maailmakoristuspäeval on tähelepanu pööratud varjatud, kuid ülikiirelt kasvavale jäätmeliigile – vanadele elektroonikaseadmetele. Eestis ei peeta seisvat elektroonikat tihti probleemiks. See mõtlemine peab aga muutuma.

Maailmakoristuspäeva raames 6.–19. septembrini üle Eesti toimuva aktsiooni käigus on COOP-i ja Selveri parklates kavas kokku koguda sahtlites ja kappides seisvaid kümneid tuhandeid vanu elektroonikaseadmeid, et anda neile uus elu.

Aktsiooni eesmärk on juhtida tähelepanu taaskasutusele ning anda inimestele võimalus vana ja seisma jäänud elektroonika kas müüa või ära anda ja nii anda oma panus keskkonnahoidu. Kuna väga paljudel vanadel seadmetel on jätkuvalt väärtus, on kohapeal võimalik lasta seade hinnata ja soovi korral ka ära müüa. Kui seadmesse siiski elu sisse ei puhu või on tegemist liiga vana esemega, läheb see utiliseerimisse ja panus loodushoidu on siiski antud.

Ära võib tuua igasugust töötavat väikeelektroonikat, näiteks mobiiltelefone, tahvelarvuteid, sülearvuteid, aga ka raadioid, televiisoreid või muudki.

Saaremaal võetakse vanu elektroonikaseadmeid vastu Kuressaares Rae Konsumi juures 9. septembril kell 18–20.

Kõik, kes oma vanad seadmed aktsiooni käigus ära toovad, osalevad Tartu ringmajandusettevõtte Foxway kinkekaardi loosimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles