Sõmera majapidamised liidetakse kõik Kärla veevõrku

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kraanivesi. Foto on illustreeriv.
Kraanivesi. Foto on illustreeriv. Foto: Naipo.de

Kuressaare Veevärk ühendab tuleval aastal Kärla veevõrku ka need Sõmera majapidamised, mis praegu on liidetud Sõmera Kodu ametkondlike trassidega.

Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm selgitas, et praegu koosneb Sõmera küla vee- ja kanalisatsioonisüsteem kahest osast. Asula Kihelkonna-poolsed majapidamised on liidetud Kärla aleviku ühisveevärgiga, linnapoolsed aga Sõmera Kodu vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga, mida haldab riigile kuuluv AS Hoolekandeteenused. Teenust kasutab kümmekond mitmepereelamut ja mõned individuaalmajad ühtekokku paarisaja inimesega.

Veevärk võtab nimetatud majapidamistele vee- ja kanalisatsiooniteenuse pakkumise enda kanda, kuna AS Hoolekandeteenused paneb Sõmera Kodu kinni. Niisama lihtsalt Kärla võrguga kõnealust taristuosa paraku ühendada ei saa.

Nimelt ei kannata riigiettevõtte haldusel olevad vee- ja kanalisatsioonitorustikud Sõrme sõnul eriti kriitikat, kuna on ehitatud "enne Kristust". "Kaks kolmandikku pumbatud veest läheb vastu taevast ja kanalisatsioonikaevud on ilma põhjata," rääkis ta.

Seetõttu alustabki ettevõte projekteerimis-ehitustöid, mille käigus rekonstrueeritakse ja rajatakse 1587 meetrit veetorustikku, 1160 meetrit kanalisatsioonitorustikku, 416 meetrit survekanalisatsiooni, ehitatakse kaks kanalisatsioonipumplat ja üks puurkaevupumpla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles