Eesti rotariaanid kogunesid Saaremaal

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Rotary klubi
Rotary klubi Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal olid Saaremaal külas heategevusliku Rotary organisatsiooni Eesti ja Soome ühispiirkonna juhid.

Saaremaa Rotary klubi liige Heldur Allese, kes on piirkonnas Lääne-Eesti klubide tööd koordineeriv asekuberner, ütles, et saarel korraldati ühine ümarlaud.

Saaremaal on Allese sõnul Eesti vanuselt neljas klubi, mis loodi juba 1992. aastal. Praegu on klubil 31 liiget. Paraku teeb liikmeskond Allese sõnul vähikäiku, kuna liikmed vananevad, lahkuvad meie seast ning noori ei tule peale. Ta tõi näite, et kui tema oli kohaliku klubi president 2008. aastal, oli liikmeid 43. Siiski on Allese optimistlik ning usub, et liikmeskond keerab taas tõusule. Eestis on rotariaanlus juba tõusuteel. Klubide arv on tõusnud 20-ni. Allese ütles, et klubi moodustada pole lihtne, sest organisatsiooni reeglite järgi peab klubis olema vähemalt 25 liiget. Heategevuseks suunatav raha tuleb Rotary klubides Allese sõnul liikmemaksudest.

Saaremaa klubi suurimad edulood on Allese sõnul kindlasti algusaastatel Kuressaare haigla toetamine alustamaks puusaliigeste operatsioonide tegemisega. Klubi liikmed Ivar Vipp ja Tarmo Pikner vedasid seda koostöös Tammisaari haiglaga nii hästi, et see töötab siiani ja on Eesti mõistes maakonnahaigla jaoks väga suur asi.

Haiglaga koostööd jätkatakse ka praegu. Heldur Allese sõnul pannakse kindlasti õlg alla haiglale vajaliku magnetresonantstomograafi soetamisel. Selleks taotletakse Rotary maailmaorganisatsioonilt erakorralist suuremahulisemat toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles