MUHU UUDISSED ​Lumiste puolt tulles, paramad kätt

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit, neh! Mineva nädali olli sii jutuks, et Virtsus tuleb sur kange tiaduspäe. Neh sur vägev asi! Nädali alguses olli juba luotus suur, et suab internettis kua kampaline olla, aga põle! Oln tükkis üks va kratt, kis sial palgeroamatus vahest kiisikast tieb. Nõnna et kis tahab osa suaja, siis piab ikka ise katsuma üle Suure väena minna. Muuseumil mudud oo bussis kohti kua viel. Nõnna et võib nende kääst küsida ja nendega kampa lüia.

Nõmmkülase suab kua laupa külla minna. Ja vuata sõnna tuleb ikka kua kohe kindlaste ise minna. Sõnna ep piase ammugid mitte läbi internieduse. Kutsuste ju rahvast omale külase ja siis tuleb ikka ise minna. Olle sur “Külla külla” päe. Ja neh, kui ikka pakutse lambaliha, leiba ja juurikaid oo kõrvasseks ja sooja õlut, neh, siis ikka ep sua läbi arvutite üht külas köia. Mis sa sial ikka vahid ja neeletsid paljast köivad. Tuleb ikka ise minna ja mõni rahakopikas kua tasku pista.

Priipärast suab paljast kaovett. Neh ja näitust suab nähe, patakate kaupa vanu pilta oo muuseum-manufaktuuris ja Muhu Liha ruumide sihes kua. Neh ja masu kudumise massinuid suab ise katsu. Pillilugusid suab kuulata ja laulu kua ja. Pidada üks tuntud-tiatud laulu- ja pillimies olema, kis esineb. Neh, aga ega map sua kua kõiki asju siis ette kuuluta mitte. Siis põle pärast änam miskit mõnu minna ju. Aga kahestteistmest kuni viieni oodetse rahvast ja Nõmmküla küla latsi ja notialuse levab easte üles – Lumiste puolt tulles oo paramad kätt, umbest bussipiatuse kohtas.

Nõmmküla küla olli ulka aega justkut varjusurmas, aga kus nüid oo äkist elule püörn ja kohe nõnna silma akan, et kandideeris talve uasta külaks kogunisti.

Liiva linnas oo rahvas juba mudud ammu jõudn tähele panna, et sial Muhu maja latsi pial kange tüe köib. Pissitassa noktisetse neh. Ja valla sünnipääva paiku, mis oo ju tiadupärast esimene oktoober, tahetse nurgakivi paika panna.

Ja nõnna kut kuulda oo oln, siis täpsemaste esmasbe, neljandal oktoobril. Neh, esimene oo ju riede ja riedesel pääval ep sünni ühegid uie asjaga alusta mitte. Sellest ead nahka ep tule. Aga esmasbe, vuata siis oo just paras aeg. Siis oo luotus suur, et ikka õigeks aaks valmis suab ja pitkaks aaks püsti kua jäeb.

Neh, olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles