Saarlase juhitud SRC Group tunnistati aasta eksportööriks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Auhinna andis Hannes Lilbile (paremal) üle EAS-i juhatuse esimees Peeter Raudsepp.
Auhinna andis Hannes Lilbile (paremal) üle EAS-i juhatuse esimees Peeter Raudsepp. Foto: ERR kuvatõmmis

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse konkursil Ettevõtluse Auhind 2021 pälvis aasta eksportööri tiitli saarlase Hannes Lilbi juhitav SRC Group.

Tegu on ettevõttega, mis on üle 20 aasta laevu remontinud ja ümber ehitanud ning on selle ajaga ellu viinud üle 4000 projekti. “Oleme teostanud projekte peaaegu kõikidel kontinentidel, välja arvatud Antarktika, samuti keset ookeani asuvatel naftaplatvormidel,” rääkis Lilp ERR-ile. “Mida keerukam ja lühema tähtajaga projekt, seda paremini tulevad välja meie konkurentsieelised,” märkis ta.

Ettevõte projekteerib ja ehitab ümber laevu, laevade elektri- ja automaatikasüsteeme ja sisustust. Näiteks Silja Europa ehitati vaid 37 päevaga ümber offshore-majutuslaevaks Austraalia rannikule. Firma ärimudelit iseloomustab ütlus, et kui varem pidi laev remondiks tehasesse tulema, siis nüüd tuleb tehas laeva juurde. Sellise meetodiga viiakse miinimumini aeg, mil laevad opereerimisest kõrvale jäävad.

SRC Groupi tütarettevõtted asuvad Hollandis, Norras, Itaalias ja Poolas, käimas on laienemine Rotterdami. Firma peamised välisturud on Lääne-Euroopa ja USA. Ameerika turul on ettevõte läbinud eriti võimsa kasvu. Firma käive on igal aastal kasvanud üle 80 protsendi, tänavu isegi 95 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles