JUHTKIRI ⟩ Tähelepanu, valmis olla, start!

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ehkki Saaremaa ralli sai nädalavahetusega läbi, läks eilsest lahti hoopis teistsugune ralli – kohalike volikogude valimisnädal. Kes võistlejatest ehk kandidaatidest millise tulemusega finišisse jõuab, selgub pühapäeva õhtuks.

Vallavõimu juurde ihkajate ettevalmistused valimisralliks on kestnud nädalaid, kui mitte kuid. Lisaks lubadustele on valijatele pakkuda mõndagi käega katsutavat ning isegi kõhtu täitvat. Maitske kandidaatide küpsetatud pannkooke, võtke vastu nende pakutud kiluämber, moosi- või meepurk. Hüva ja kõhtu täitev kraam ju kõik. Ära põlata ei maksa ka söödamatut kraami – küllap kuluvad majapidamises marjaks nii volikokku pürgija kingitud pastakas, salvrätipakk kui ka tikukarp. Tühja sellest, et erakonna logo või kandidaadi portreega.

Võtke vastu, mis teile pakutakse, ent ärge tundke end kinkija võlglasena. Saadud nänn ei kohusta teid selle andja poolt hääletama. Oma hääl andke sellele, kes seda teie hinnangul kõige rohkem väärib. Ja ärge unustage: kui lubadused tunduvad liiga ilusad, lausa utoopilised, siis küllap nad seda ka on. Seepärast kuulake ja lugege tõelisi, mitte tasutud valimisdebatte. Uurige, millega on kandidaadid seni hakkama saanud ning mida nende teod või tegematajätmised kaasa toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles