LUGEJA KIRI ⟩ Mustjala sikulaat – endiselt au sees

Saarte Hääl
Copy
Mustjala keskus
Mustjala keskus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nädalavahetusel Mustjalas ajaloolise pritsikuuri ees peetud traditsioonilisel sügislaadal jagus nii uudistamist kui ka hüva kaupa.

Kui kunagi, nn esimese Eesti vabariigi ajal olid laadal müügis elusloomad – sellest nimetus sikulaat –, siis tänavu sai kitse-sokku vaadata ja hobusega sõitu nautida.

Kaubapakkujaid oli kohale tulnud üle saare ja müüdi kõike, mida ostja hing võis ihata, nii soolast kui ka magusat. Puudust polnud lihast, kalast, koduleivast, meest, sinepist, õllest, pagaritoodetest. Erilise tähelepanu pälvisid Nasvalt kohale tulnud Mardi Pitsa ning värske vorst ja sink Rakverest, rääkimata tööstuskaubast, oma kandi käsitööst, vaipadest.

Kes veel polnud Mustjala kihelkonna raamatut endale ostnud, siis nüüd oli selleks võimalus. Heategevust korraldas MTÜ Mustjala Laste Heaks ja seda edukalt. Toimusid õnneloos ja külapoliitika arutelu. Laadamelu saatis rahvalik muusika.

Täname kõiki, kes Mustjala sügislaadal teoks saada aitasid. Meie jäime väga rahule. Tähtis on, et traditsioon jätkub. Tuleval aastal peame juba kolmekümnendat sügislaata. Meie korraldame, teie tulge!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles