PÖÖRDUMINE Väärtustage muusikakooli õpetajate tööd!

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare muusikakool
Kuressaare muusikakool Foto: Tarmo Berens

“Muusikakoolide ja üldhariduskoolide õpetajate suur palgavahe ei ole õiglane,” kirjutavad Kuressaare, Kärla ja Orissaare muusikakooli õpetajad oma pöördumises Saaremaa vallavalitsusele ja -volikogule.

"Muusikakooli õpetajate väärtuse määrab kohalik omavalitsus. Eestis on omavalitsusi, kes on otsustanud, et muusikakooli kõrgharidusega õpetajad on üldhariduskoolide õpetajatega võrdsed (Valga, Põlva, Värska, Kuusalu, Sindi, Tartu, Tallinn, Viimsi, Saue, Saku, Paide jt).

Meie panus kohalikku kogukonda on suur, andes haridusliku ja kultuurilise lisaväärtuse Saaremaa elukvaliteedile. Saaremaa muusikakoolide palgamäär on aga Lääne-Pärnu regiooni madalaim ja üks madalamaid vabariigis.

Järgmise aasta jaanuarist alates on erinevus üldhariduskooli õpetaja miinimumpalgamääraga võrreldes juba 34%. Rekordilise inflatsiooni ja hindade tõusu taustal oleme olukorras, kus praeguste õpetajate motivatsioon on aastaid olnud madal. Õpetajaskonna noorendamine madala palga ja kauge asukoha tõttu ei õnnestu ning osa populaarsete instrumentide õpetajad puuduvad.

Muusikakooli pedagoogidena arvame, et nii suur palgavahe üldhariduskoolide õpetajatega ei ole õiglane. Meie eriala on väga spetsiifiline. Haridustee kõrgharidusega spetsialistiks saamisel eeldab suurt pühendumist ja kestab vähemalt 16 aastat.

Teeme ettepaneku võrdsustada 2022. aasta jaanuarist Saaremaa muusikakoolide pedagoogide töötasu miinimumpalgamäär üldhariduskoolide pedagoogide töötasu miinimumpalgamääraga. Samuti leiame, et muusikakoolide palgafondi tuleb suurendada analoogselt üldhariduskoolidega 20% võrra, et oleks võimalik vastavalt tööpanusele töötasusid diferentseerida."

Õpetajate nimel kollektiivide usaldusisikud: Kati Meibaum Joosep Aaviku nimelisest Kuressaare muusikakoolist, Kairit Levit Orissaare muusikakoolist ja Ülle Vallaste Kärla muusikakoolist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles