JUHTKIRI ⟩ Muutuste aeg (1)

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavalitsus Lossi 1
Saaremaa vallavalitsus Lossi 1 Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Rahvas on rääkinud ja uus võim valitud. Suure tõenäosusega moodustavad uue koalitsiooni samad kaaslased, kes seni: Terve Saaremaa, Reformierakond ja Keskerakond. Uuel kolmikul on mõttekohti kindlasti palju.

Kuigi tundub, et midagi ei muutunud, siis tegelikult muutus palju. Saaremaa poliitmaastik sai palju kirjumaks. EKRE jõuline esiletõus näitas, kui palju on inimesi, kes soovivad, et asjad oleksid radikaalselt teisiti kui seni. Muutuste häält kannab ka Eesti 200, kes esmakordselt kahe kohaga volikogus on. Usutavasti on see nende jaoks alles algus.

Terve Saaremaa ei saa tunda ennast mugavalt, sest nende võit ei olnud mitte nimekirja võit, vaid Madis Kallase võit. Reformierakond sai valusa hoobi EKRE käest veel viimaste jaoskondade häältega. Isamaa pidi tunnistama, et nüüdseks enamasti erru läinud vanade vallavanemate toel eelmine kord hea tulemuse teinud Saarlase valimisliidust ja tema väikestest sõpradest kokkupandud nimekiri ei töötanud nii hästi kui vaja. Keskerakonna tulemus jäi samuti nadiks, tunnistavad nad ka ise.

Suur osa vallavalitsuse liikmetest läks valimistulemusega lati alt läbi. Koalitsioon kaotas volikogus kolm häält.

Muutused on tulemas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles