VASTUKAJA Peame oma partneritest lugu

Saarte Hääl
Copy
Ooperipäevade telk Kuressaare lossi hoovis
Ooperipäevade telk Kuressaare lossi hoovis Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Eesti Kontserdile on Saaremaa vallavalitsuse ja Saaremaa muuseumi nõukogu poolt kinnitatud, et Saaremaa ooperipäevade toimumine Kuressaare lossihoovis on kogu saarele strateegiliselt oluline. Selle olulisust nii rahvusvahelisele kui ka riigisisesele kultuuriturismile, piirkonna arengule ja kohalikule ettevõtlusele on kinnitanud ka Eesti valitsus. Nii on väga kummastav lugeda ühe muuseumi töötaja vastupidiseid väiteid, mis ka tõele ei vasta,” kirjutab Eesti Kontserdi juht Kertu Orro.

Eesti Kontsert maksab Saaremaa muuseumile iga lossihoovis oldud päeva eest renti, alates ehitusperioodi algusest kuni ooperipäevade lõpuni. 2000-kohalist ainulaadset ooperimaja ei ole võimalik kiiremini monteerida ega demonteerida, ühtlasi tuleb arvestada ilmariskiga. Meil on kogemus, kus ooperimaja katuse ehituse peale on kulunud prognoositust rohkem aega, sest oleme pidanud ootama väga tugeva tuule vaibumist. Meie jaoks on ohutus eluoluline.

Teiseks, kuigi maksame iga lossihoovis oldud päeva eest, oleme olnud alati vastutulelikud, kui muuseum on soovinud oma territooriumi pealt topeltrenti küsida ehk rentinud ooperimaja ehituse ajal välja laululava. See on tekitanud meie ehitustöödesse ajakriitilisi nihkeid, aga oleme pidanud oluliseks muuseumile vastu tulla. Eesti Kontsert toimetab ise sarnases situatsioonis oma rentnikega hoopis teisiti – kui meie püsirentnike rendiaegadele on tekkimas alternatiivseid rente, siis püsirentnikega me tasaarveldame ehk topeltrenti ei võta.

Süüdistuses viidatud restoranitelk ehk Opera Royal, mis on ka südaöiste kammerooperite toimumispaik, on olnud viis aastat täpselt samas mõõdus. Paisuvast pärmist rääkimine on sulaselge vale. Ja linnusehoovi murust rääkides näeb meie ja Saaremaa muuseumi vaheline leping ette, et kui ilmastikust tulenevalt saab muru kannatada, siis taastab Eesti Kontsert oma kulu ja kirjadega lossihoovis rendile võtmise alguse tingimused ja heakorra, sh muru. Oleme seda lepingupunkti alati korrektselt täitnud.

80-aastase ajalooga Eesti Kontsert hindab kõrgelt püsiväärtusi ja peab oma partneritest alati lugu. Loodame, et Saaremaa ooperipäevade 13-aastane ajalugu ning panus Eesti muusikakultuuri ei ole samuti käsitletav ühekordse aktsioonina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles