Vald jätkab elektri ostmist fikseerimata hinnaga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Elektripirnid
Elektripirnid Foto: unsplash.com

Saaremaa vallavalitsus otsib riigihankega ettevõtet, kes müüks valla asutustele ja äriühingutele tuleval aastal elektrit fikseerimata hinnaga nii nagu ka tänavu.

Vald soovib osta elektrienergiat fikseerimata hinnaga vastavalt tegelikule tarbimisele, kusjuures mõiste “fikseerimata hind” all mõistetakse elektrienergia ühiku börsihinda, millele lisatakse eduka pakkuja müügimarginaal. Eduka pakkujaga sõlmitakse raamleping üheks aastaks. Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on kokku 800 000 eurot, pakkumiste hindamise kriteeriumiks on madalaim hind.

Riigihanke osalised on vallavalitsus, valla hallatavad asutused, Kuressaare Haigla SA, Kuressaare Hambapolikliinik SA, Kuressaare Teater SA ja Kuressaare Bussijaam OÜ.

“Tänastes oludes ei ole sellelaadsete otsuste tegemine kergete killast,” kommenteeris otsust vallavalitsuse tugiteenuste osakonna juhataja Alo Heinsalu.

2020. aastal maksis vald elektri eest kokku 655 347 eurot, mis sisaldas ka kõiki makse ja võrgutasusid. Käesolevaks aastaks korraldas vald börsihinnaga elektrienergia ostuks kaks riigihanget, mille eeldatavaks kogumaksumuseks kujunes 407 000 eurot käibemaksuta. Börsihinna kallinemise tõttu arvestab vallavalitsus aasta lõpuks umbes 300 000-eurose lisakuluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles