ÜLESKUTSE ⟩ Tule maakonna arengukonverentsile!

Copy
Thule Koda.
Thule Koda. Foto: Maanus Masing

Üle kahe aasta toimub jälle Saare maakonna arengukonverents, seekord 25. novembril Kuressaares Thule kojas.

Maakondlik konverents “Seilame koos” sai esimest korda teoks 15. novembril 2019. Arengupäeva sisu ja huvi selle vastu andsid tookord kindla teadmise, et niisugune üle aasta korduv koostööformaat võiks maakonna arengut käsitlevates aruteludes oma koha leida. Seekordse arengukonverentsi fookuses on energeetika ning seda seoses päevapoliitiliselt laia kõlapinna saavutanud rohepöörde tegemise vajadusega nii energeetikas kui ka meie igapäevaelus.

Koos teemade ettekandjatega otsime vastuseid järgmistele küsimustele:

  • Mis on saareliste omavalitsuste väljakutsed ja võimalused energeetikavaldkonnas nii ettevõtluse arendamiseks kui ka sobiva elukeskkonna tagamiseks?
  • Milles peitub Saare maakonna energiapotentsiaal ja kuidas seda targalt ära kasutada?
  • Kes mõjutab avameretööstuse trende ja Saaremaa võimalusi meretuuleenergia arendamisel?
  • Kuidas kujuneb elektrienergia hind ja kuidas targalt tarbida?

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets, EAS-i välisinvesteeringute keskuse äriarenduse valdkonnajuht Raido Lember, Gridio kaasasutaja ja juht Konrad Hanschmidt, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Timo Tatar – nemad on vaid osa neist, kellega arengukonverentsi päeva jooksul erinevates teemaplokkides au kohtuda on.

Konverentsil on kavas Saaremaa, Muhu ja Ruhnu vallavanema arutelu “Saaremaa võimalused meretuuleenergia arendamisel”. Arvestades uue valitsusperioodi algust, on vallavanemate diskussioon väga hea viis maakonna ühise laua taga kokku saada ja uuele koostööringile startida.

Konverentsil osalemine on tasuta; lisaks osalemisele Thule kojas on konverentsist võimalik osa saada videosilla vahendusel.

Osalemiseks palume end registreerida hiljemalt 19. novembriks.

Konverentsi korraldab Saaremaa vallavalitsus koostöös SA Saare Arenduskeskuse ja Europe Direct Saaremaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles