Jooksja pääses põdra eest pakku

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KOHTUS PÕDRAGA: Umbes kümme minutit enne Iidel finišeerimist tuli Mart Kivil kiirendada, et mitte jääda metsast väljahüpanud põdra sarvede ette.
KOHTUS PÕDRAGA: Umbes kümme minutit enne Iidel finišeerimist tuli Mart Kivil kiirendada, et mitte jääda metsast väljahüpanud põdra sarvede ette. Foto: Riho Lüüs / Saaremaa Kolme Päeva Jooks

Poolteist nädalat tagasi toimunud Saaremaa kolme päeva jooksul pääses võistleja Mart Kivi ehmatusega, kui metsast väljahüpanud põder möödus temast napilt meetri-paari kauguselt.

Kohtumine metsloomaga leidis aset laupäevasel teisel etapil, mis joosti Sõrve poolsaarel. Mõni kilomeeter enne Iidele finišisse jõudmist kulges jooksurada metsateel, kus Kivi koos kahe teise jooksjaga grupis lõpu poole rühkis.

“Mina olin pundis viimane, kui kuulsin paremal pool metsa vahel mingit kõva ragistamist,” rääkis Kivi, kuidas ta jõudis endamisi veel mõelda, et keegi sõidab metsas rattaga, ja järgmisel hetkel nägi silmanurgast suurt pruuni looma. Tahtis veel teistele hüüda, et näe kits jookseb võidu, aga metsast oli ilmunud hoopis suurte sarvedega põder, kes liikus jooksjate poole ja oli neist ühtäkki meetri-kahe kaugusel.

“Vaatasime korra tõtt ja põdral ning ilmselt ka minul olid silmad suured kui tennisepallid,” rääkis korraks sammu aeglustanud ja siis kiirendanud Kivi. “Põder keeras napilt selja tagant läbi.”

Kivi usub, et halva õnne korral olnuks ta looma sarvede vahel.

Jooksutreener ja tänane Saaremaa vallavolikogu liige Urmas Randma kirjeldas põdraga kohtumist neli aastat tagasi samuti Sõrves. Randma oli küll autoga, kuid kokkupõrge põdraga läks napilt. Randma kirjutas tookord Facebookis: “Põdrapull kihutas mu auto suunas ja hüppas lennukalt üle auto nagu Tšerepannikov (jooksja Sergei Tšerapannikov oli Randma õpilane – R. V.) parimatel päevadel üle veetakistuste.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles