Immuniseerimine edeneb: 19 saab kaitse haiguse, 46 süsti abil

Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Neljapäeval tehti Saare maakonna sissekirjutusega inimestele kokku 91 koroonatesti, millest 19 olid positiivsed. Lisaks lasi 46 inimest end esimest korda kaitsesüstida.

“Eks me peaks kõik säilitama rahu ja eeldame, et immuniseeritus toimib. Kas ta on siis inimestel loomulikul põdemise teel või enamikul siiski vaktsiinide abil saavutatud. See peab resultaat olema,” ütles Kuressaare Haigla SA juhatuse liige Märt Kõlli.

Eilse seisuga oli Saare maakonnas vaktsineeritud vähemalt ühe kaitsesüsti doosiga 20 233 inimest ehk 69,3 protsenti kõigist elanikest. Riskigrupi ehk 60+ vanuses inimeste hõlmatus oli eilseks kasvanud 81 protsendini.

Ööpäevas lisandus 46 esmast kaitsesüstimist, teise doosi sai 33 ja kolmanda doosi 171 Saare maakonna elanikku. Kokku on tõhustusdoose süstitud 795. Kuid neli Saaremaa inimest on saanud terviseameti andmetel juba kaks lisadoosi.

Märt Kõlli ütles, et nii nagu kõikjal Eestis, on ka saarlased, eriti nooremad inimesed väga huvitatud ühedoosilisest Jannseni vaktsiinist.

Ta tõdes, et AstraZeneca ja Pfizer hakkavad pärast kuue kuu möödumist kaitset kaotama, kuid Moderna vastupidavus on olnud eeskujulik: “Saaremaal tänu logistilistele probleemidele ilmakuulsat Pfizerit keegi väga ei saanud ja täna võime rõõmustada, et valdav osa meie elanikkonnast on Modernaga immuniseeritud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles