Suure Töllu Cup 2021 võidud läksid Orissaarde

Saarte Hääl
Copy
AUTASUSTAMISEL: Orissaare U14 võistkond.
AUTASUSTAMISEL: Orissaare U14 võistkond. Foto: Allan Mehik

Kuressaare spordikeskuses toimus laupäeval ja pühapäeval noorte korvpalliturniir Suure Töllu CUP 2021.

Viiendat korda peetud turniiri korraldas Saaremaa spordikool koostöös MTÜ Saaremaa Korvpalliga. Kahes erinevas vanuseklassis osales kokku kaheksa võistkonda.

U16-vanusesarjas osalesid BC Kalev/ Saaremaa Spordikool, Orissaare Sport, TalTech/Newox, TalTech/Haabersti, TalTech/RIM. Vanusesarja võitis sel aastal Orissaare Sport (treener Andre Kuntsel), kes alistas vastased kindlalt ja viis karika tagasi Orissaarde. 2. koha saavutas TalTech/Newox (treener Ralf Lainevool), kolmandaks tuli BC Kalev/ Saaremaa Spordikool (Siim Hiie). 4. koht läks TalTech/ Haaberstile (Ravo Vaga) ja 5. koht TalTech/RIM-ile (Reimo Luht).

Ka U14-vanusesarjas tuli võitjaks ja pälvis rändkarika Orissaare meeskond Orissaare Sport (Härmo Lambut / Mati Rüütel) (fotol). 2. koht kuulus BC Kalev/ Saaremaa Spordikoolile (Enn Laanemäe) ja 3. koht TalTech/RIM-ile (Reimo Luht). Turniiri peakorraldaja Siim Hiie sõnul pidi selle vanusesarja kaks võistkonda kahjuks koju jääma, kuna osa mängijaid oli haigestunud ning ühine otsus oli, et praeguses olukorras turniiril osalemisega lisariski ei võeta.

Hiie märkis, et võistkonnad jäid turniiri korralduspoolega väga rahule. Paljudel noorsportlastel on see saanud juba iga-aastaseks traditsiooniks ning käsitööna valminud auhinnad teevad võitjatele palju rõõmu. Lisaks mängudele külastasid osalejad Kuressaare lossis viikinginäitust, mis oli mandri võistkondadele äge ja uusi teadmisi pakkuv kogemus.

“Kindlasti jätkame traditsioonilise turniiriga ka järgmisel aastal, et tuua Saaremaale rohkem korvpalli ning populariseerida seda ala veelgi,” lisas Siim Hiie.

Korraldajad tänavad

Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp, MTÜ Võimalus, Saaremaa vald, Arens Ehitustööd, Jazz Pesulad, Metskond OÜ, Saare Ehituspuit, 365JP OÜ, Vanalinna kohvik, Sikassaare Vanametall OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles