JÄRELVAATAMINE ⟩ Ametnikud räägivad laste Covid-vaktsineerimisest

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Lapse vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Lapse vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Artyom Geodakyan/Artyom Geodakyan/TASS

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liige, perearst dr Marje Oona annavad kell 13 pressikonverentsi.

Pressikonverentsil tehakse ülevaade COVID-19 hetkeolukorrast, laste vaktsineerimisest ja immunoprofülaktika komisjoni soovitustest.

Immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitab 5-11-aastaste COVID-19 vastast vaktsineerimist

30. novembril sotsiaalministeeriumi juures kogunenud riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon arutas 5-11-aastaste laste COVID-19 vastase vaktsineerimisega seotud küsimusi. Eksperdid soovitavad vaktsineerida 5-11-aastaseid lapsi COVID-19 haiguse, raske haigestumise ja tüsistuste tekkimise riski vähendamiseks selles vanusegrupis ning viiruse leviku pidurdamiseks lastekollektiivides ja lähikondsete seas.

Ekspertide hinnangul tuleb raskete COVID-19 haigusjuhtude ja seeläbi tervishoiusüsteemi ülekoormuse ennetamiseks keskenduda jätkuvalt veel vaktsineerimata inimeste vaktsineerimisele. Samuti soovitavad eksperdid COVID-19 vaktsiini tõhustusdoosi kõigile täisealistele, kellel on esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamisest möödunud vähemalt kuus kuud. Jansseni ja AstraZeneca COVID-19 vaktsiiniga esmase vaktsineerimiskuuri läbinutele soovitavad eksperdid tõhustusdoosi alates 5 kuu möödumisest esmasest vaktsineerimiskuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles