Soojahind kerkib uuest aastast 2,8 protsenti

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
"PEAKRAAN": Kuressaare Soojuse teine juhatuse liige Jaan Mehik näitab, et sellest kraanist keerates võiks põhimõtteliselt Kuressaare linna kütteta jätta.
"PEAKRAAN": Kuressaare Soojuse teine juhatuse liige Jaan Mehik näitab, et sellest kraanist keerates võiks põhimõtteliselt Kuressaare linna kütteta jätta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Soojus tõstab 1. jaanuarist linna küttevõrgus soojusenergia hinda 2,8 protsendi ehk 1,25 euro võrra megavatt-tunnilt.

Praeguse 44,49 euro asemel hakkab megavatt-tund 1. jaanuarist maksma 45,74 eurot, millele lisandub käibemaks. Kuressaare Soojuse juhatuse liige Paul Leemet ütles, et hinnatõusu on arvestatud nii kallinenud elekter, kõrgem kütteõli hind kui ka rida muid kulusid, mis samuti on kasvanud.

"Viimane hind, kus on sees ka meie käitamiskulud, kooskõlastati juba 2013. aastal ja nende komponentide suurusi ei ole me vahepeal muutnud. Me oleme vaeva näinud, et kulusid kontrolli all hoida, aga paratamatult need suurenevad. Kui töötasud, materjalid, tellitavad tööd kõik ülespoole lähevad, ei saa meie sellest kõrvale jääda," rääkis Leemet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles