Sõmera Kodu müüakse enampakkumisel

BNS
Copy
Sõmera Kodu
Sõmera Kodu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

AS Hoolekandeteenused müüb enampakkumisel erihooldekodu Sõmera Kodu.

Pakkumisi oodatakse digitaalselt hiljemalt 14. jaanuari lõunaks, ütles AS-i Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Karl Mänd BNS-ile.

Sõmera Kodu asub Lääne-Saaremaal Kärla alevi servas, 18 kilomeetri kaugusel Kuressaarest. Krundi suurus on kokku 15,3 hektarit, millest ligikaudu 6,5 hektarit on hoonetega kompleks, ülejäänud ala on kaetud metsa, põllumaa ja rohumaaga.

Sõmera Kodu kinnistul on 11 eluhoonet, päevakeskus, söökla ning hulgaliselt erinevaid abihooneid.

Aastatel 1957 kuni 1972 ehitatud hooned on osaliselt renoveeritud. 2013. aastal soojustati kasutuses olnud majade fassaadid ning pööningud, vahetati aknad ja välisuksed, ehitati uued katused ning rekonstrueeriti kütte- ja ventilatsioonisüsteemid.

Aastaid erivajadusega inimeste koduks olnud hoonete siseruumid vajavad kapitaalremonti. Algselt sõjaväe kasarmuteks ehitatud hoonetes on alates 1976. aastast pakutud erihooldusteenust. Sõmera Kodus elas nõukogude ajal kuni 500 inimest.

Erihooldekodu Sõmera Kodu sulgeb uksed 10. detsembril ja sealt lahkuvad viimased kliendid.

AS Hoolekandeteenused on riigile kuuluv äriühing, mille põhitegevusalaks on psüühilise erivajadusega täiskasvanud inimestele hoolekandeteenuste pakkumine. Psüühikahäirega lastele pakub ettevõte teenuseid koos võimalusega koolis õppida.

AS Hoolekandeteenused asutati 2007. aastal eesmärgiga koondada üle Eesti paiknevate erihooldekodude juhtimine ja haldamine ühe katuse alla ning pakkuda seeläbi paremat ja ühtlasemat teenuse kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles