Saaremaa Muuseum otsib 1,5 miljoniga konvendihoone restaureerijat

BNS
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sihtasutus Saaremaa Muuseum kuulutas välja riigihanke Kuressaare linnuse konvendihoone restaureerimistööde tegija leidmiseks; hanke eeldatav maksumus on 1 485 000 eurot.

Restaureerimistööde aluseks on Kaos Arhitektid OÜ koostatud ehitusprojekt. Ehitustööd tuleb teostada koos kõigi üldehitus- ja eritöödega ning tööde teostamiseks vajalike materjalide ja toodete ning sisustuse hankimisega, paigaldamisega ning monteerimisega, selgus hanketeatest.

Remonditav konvendihoone ehitusalune pindala 1702,7 ruutmeetrit.

Projekti eesmärgiks on hoone hädavajalik remontimine ja tehnosüsteemide kaasajastamine viisil, mis ei lõhu hoone ajaloolist miljööd ja spetsiifilisi ehitus-ajaloolisi väärtusi. See eeldab, et ehitaja tunneb ajaloolist materjalikasutust ja sellega seotud töövõtteid. Projekti käigus lisandub lossile ka uus kaasaegne kujunduse kihistus, mille loomiseks ei ole võimalik kasutada tavapäraseid masstöö lahendusi, vaid mis eeldab käsitöönduslikku lähenemist.

Kuressaare lossi on küll korduvalt remonditud ja 20. sajandil kaks korda põhjalikult restaureeritud, kuid nende töödega kaasnenud uurimistööd on olnud lünklikud ja kohati on see informatsioon ka ajas kaotsi läinud. Seetõttu toimuvad paralleelselt ehitustöödega lossis ka arheoloogilised ning ehitus-ajaloolised uuringud, mis dikteerivad ehitusprotsessi ajakava. Vajadusel tuleb ehitusprotsess mingis ruumis peatada, kui uurijad seda nõuavad.

Pakkumusi saab hankele esitada 11. jaanuari ennelõunani. Hankeleping soovitakse sõlmida 16 kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles