Tõnu Veldre pälvis muinsuskaitseauhinna (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Mati Karmini valmistatud auhind anti Tõnu Veldrele üle eile Tallinnas Eesti muinsuskaitse seltsi pidulikul vastuvõtul.
Mati Karmini valmistatud auhind anti Tõnu Veldrele üle eile Tallinnas Eesti muinsuskaitse seltsi pidulikul vastuvõtul. Foto: Eesti muinsuskaitse selts

Eesti muinsuskaitse selts andis tänavuse Tullio Ilometsa muinsuskaitseauhinna Saaremaa muinsuskaitseliikumise vabatahtlikule eestvedajale ja sõjaajaloo uurijale Tõnu Veldrele.

Auhinna värske laureaat ütles Saarte Häälele, et tegu on kollektiivse töö äramärkimisega. “See on tunnustus pigem paljudele. Mina pidin ta ainult ära tooma. Aga üksi talgupäeva ega muud üritust ei tee,” nentis ta ja lisas, et kes vähegi tunneb, et on muinsuskaitse seltsi tegevusse panustanud, saab auhinna kaheks nädalaks oma öökapi peale.

Veldre sõnul on meeldiv olla ühes seltskonnas selliste väärikate meestega nagu Jüri Peets, Rene Levoll ja Arnold Unt, kellega ta on ise ka kokku puutunud. “Kaks neist on ka Saaremaaga tihedalt seotud. Peets Salme laevaleidude, Rauasaatme mägede ja Maasilinna laeva konserveerimise kaudu, Unt aga sõjahaudade otsimise tõttu. Levoll on tuntud vanatehnika propageerija,“ rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles