JUHTKIRI Ajale jalgu jäänud?

Saarte Hääl
Copy
PIMEDAS ON PÕNEVAM. TalTech Kuressaare kolledž ootab Teadlaste Ööle külalisi täna kell 18-21.
PIMEDAS ON PÕNEVAM. TalTech Kuressaare kolledž ootab Teadlaste Ööle külalisi täna kell 18-21. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa kõrgharidusmaastik jääb vähemalt ühe eriala võrra vaesemaks – Tallinna tehnikaülikool plaanib Kuressaare kolledži ettevõtluse ja elamumajanduse õppeprogrammi sulgeda. Selle asemel kavatseb TTÜ avada “uuendatud interdistsiplinaarse õppeprogrammi, mis vastaks senisest paremini ka Saaremaa valla, ettevõtjate ja esindusorganisatsioonide vajadustele”.

TTÜ – mille rektor kohtus aasta algul kohalike ettevõtjatega – lubab hakata Saaremaal ette valmistama tehnoloogia ja tootearenduse spetsialiste kohalikul toormel põhineva toidu tootmise, mere- ja rannikutoorme ning nende jääksaaduste väärindamisega seotud väiketootmise ettevõtetele.

Kahtlemata on vastutustundlik majandamine ja kohalike ressursside kasutamine tänapäeval olulised märksõnad ning selle ala asjatundjate koolitamine väga vajalik. Küll aga on kahju senisest laiapõhjalisest erialast, mida Saaremaal enam õppida ei saa.

Veel tänavu sügisel kandideeris kolledži ettevõtluse ja elamumajanduse eriala õppekohale rohkem kui neli soovijat. Vilistlastest tublimatele on siinne kolledž olnud aga suurepärane hüppelaud mandri kõrgkoolide magistrantuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles