Ansambli 5Miinust koomiksiraamatu tegemises lõi kaasa ka saarlane

Karita Aunbaum
Copy
5MIINUST albumi ja koomiksiraamatu esitlus
5MIINUST albumi ja koomiksiraamatu esitlus Foto: Mihkel Maripuu

Ansambli 5Miinust äsja ilmunud EP "Kõik on süüdi" tuli välja koos koomiksiraamatuga "Suur süü veeretamine kriitilisel ajal", mida aitas joonistada ka mangakunstnik Sander Tulk.

92-leheküljelise koomiksi sisu on kirjutatud täielikult bändi enda poolt. Igal bändiliikmel on koomiksis oma peatükk, mis illustreeritud erinevate kunstnike poolt just neile omases unikaalses stiilis. Visuaalseteks autoriteks on lisaks Sandrile veel Kärt Koosapoeg, Ats Nukki, Katarina Skott, Veiko Tammjärv ning toimetaja Laura Salumets-Tutt.

Sandri jaoks algas projekt tänavu maikuus, mil temaga võttis ühendust Kaspar Koppel Eesti Universal Musicust, kes oli ka 5Miinuse koomiksi projekti eestvedaja. ”Keegi oli mind talle soovitanud ja nii see alguse sai,” sõnab Tulk.

Konkreetsem töö algas juuni teises pooles ja oktoobri alguseks valmis 13 A4 suuruses täisvärvilist lehekülge. See moodustas tervest koomiksist ühe sektsiooni. “Koomiksi loogika oli selline, et kuna seal oli viis karakterit, siis iga karakter jutustab enda vaatevinklist osa sellest loost,” seletab koomiksikunstnik. “Kunstiline juht ja teised siis otsustasid, et iga karakteri looja võiks olla erinev kunstnik, mis aitab näidata seda, et igaüks mäletab natuke omamoodi ja ka visuaal on erinev,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles