KÜLAVAHELOOD Laimjala inimesed meenutasid Erkki Pennaneni

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
SAATES ESINEJAD Janek Vaht, Tuula Pennanen ning Jaan Õispuu meenutavad
saates Erkki Pennaneni kui mitmekülgsete huvidega vastutulelikku meest.
SAATES ESINEJAD Janek Vaht, Tuula Pennanen ning Jaan Õispuu meenutavad saates Erkki Pennaneni kui mitmekülgsete huvidega vastutulelikku meest. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

7. detsembril oleks aastaid tagasi Soomest Laimjalamaile Ruhve külla elama asunud Erkki Pennanen saanud 75aastaseks.

Nii Erkki kui ka tema abikaasa Tuula sulandusid kohe külakogukonda, enamgi veel, nad leidsid peagi ühise keele piirkonna elanikega. Erkki ja Tuula õppisid ära eesti keele ning osalesid kohalike inimeste ettevõtmistes.

Tänavu augustis aga lahkus suure südamega karjalane (Erkki oli Karjalast pärit) taevastele radadele. Meenutamaks Erkkit, tema loomingut ja töid-tegemisi nii Soomes kui Saaremaal, kutsusid Laimjala loodusõprade selts ja rahvamaja huvilisi Erkki päevale. Rahvamajas oli pilkupüüdev näitus Erkki loomingust.

Külavahelugude saate kuulajad saavad saatejuhi Aare Laine vahendusel meenutustepäevast osa. Saatejuht küsitleb päeva peakorraldajat loodussõprade seltsi eestvedajat Kaja Seppa, kes tõi esile Erkki Pennaneni isiku, tema osa Laimjala kultuurielu edendamisel. Keeleteadlane, karjala keele tundja, Laimjalast pärit Jaan Õispuu räägib saates nii Karjala inimestest, karjala keelest, kultuurist, loodusest, sealsest kultuuripärandist ja paljust muust Karjalaga seonduvast.

Tuula Pennanen tunneb suurt heameelt, öeldes, et Laimjala on Saaremaal üks eriline paik. Saates saavad sõna mitu eakat inimest, kes meenutavad Erkkit kui head suhtlejat, sõbralikku abilist paljude ürituste korraldamisel.

Luuletusi loeb Janek Vaht. Erkki soovitanud Janekil luulekogu välja anda. Janek arvab, et see võibki kunagi teoks saada. Rahvamaja juhataja Inga Rand tänab kõiki, kes päeva heaks kordaminekuks õla alla panid.

Saates kõlavad laulud ansambli Kruuv esituses, sealhulgas Laimjala labajalg. Säkkijärve polkat saab ka kuulda. Selle laulu saatel lõid tantsu rahvatantsurühma Kedrus naised. Oli laulu, tantsu ja häid ettekandeid, võttis Inga Rand päeva kokku. Kuulajad võivad selles veenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles