PRAAMIPILETITE HINNATÕUS ⟩ Minister taganes esialgu, ent tulemata hinnatõus ei jää (2)

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Parvlaev Tõll. FOTO: Madis Veltman
Parvlaev Tõll. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtus eile Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu vallavanematega ning ühiselt otsustati, et veebruari alguseks planeeritud parvlaevapiletite hinnatõus saarte külalistele lükkub edasi.

Vallajuhid soovisid rohkem aega piletimäärusega tutvumiseks ning oma ettepanekute tegemiseks. Minister Aasa hinnangul on mõistlik korraks aeg maha võtta ja anda kohalikele juhtidele rohkem aega mõtlemiseks ja ettepanekute tegemiseks. Ministri sõnul on uues aasta algul kavas asjad uuesti läbi rääkida. Siis räägitakse ka sellest, millal hinnatõus jõustub.

Minister toonitas, et kavandatav hinnatõus on siiski vältimatu, sest energiahindade tõus, üldine kulude kasv ja vajadus teha lisareise nõuab lisaraha. Aas lisas, et kindlasti aga ei tõuse piletihind kohalike elanike jaoks, et mitte halvendada nende elukvaliteeti.

Järgmisel suvel on kavas teha Saaremaale 529 ning Hiiumaale 212 lisareisi.

Saaremaa liinil kallineb reisijapilet 1,29 ja Hiiumaa liinil 1,46 euro võrra. Sõiduauto pilet tõuseb Saaremaa liinil 3,6, ja Hiiumaa liinil 4,29 eurot. Suurte veokite ja busside piletihind tõuseb kolme euro võrra, haagiste piletihinnale lisandub kaks eurot. Liinibussidele jääb hind samaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles