Nädalavahetusel on ilm jätkuvalt tuuline

Saarte Hääl
Copy
Tuuline meri.
Tuuline meri. Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel puhub saartel tuul puhanguti kuni 27 meetrini sekundis. Kehtib jätkuvalt teise taseme hoiatus, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi.

Laupäeval Venemaa madalrõhkkonna surve tasapisi väheneb, aga öösel on loodetuul veel väga tugev, ulatub sisemaal puhanguti 15, rannikul 23, saartel vastu Läänemerd 25 m/s, pärast keskööd veidi nõrgeneb. Taevas selgineb, vaid öö hakul võib Lääne-Eestis mõnes kohas lörtsi- ja lumehooge tulla. Õhutemperatuur püsib saartel ja tuulele avatud üle 0°C, mandri sisealadel langeb 0..-3°C-ni. Päeval jätkub loodetuule nõrgenemine. Ilm on kuiv ja laialdaselt päikeseline. Loodetuul tõmbub tasapisi tagasi. Õhutemperatuur oluliselt ei muutu, pärastlõunal aga kõikjal langeb.

Pühapäeva öösel liigub üle kõrgrõhuhari, hoiab ilma sajuta ja üürikeseks rahustab ka tuule. Samal ajal läheneb Norra merelt juba uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Skandinaavia ja algab taas surve Läänemere ümbruse rõhuväljale ning hommikul on vastu Läänemerd edelatuule puhanguid 14-15 m/s. Õhutemperatuur on saartel napilt miinuspoolel, mandril langeb -5..-11°C-ni. Päeval laieneb madalrõhkkonna serv ühes pisut mahedama õhumassiga üle Läänemere, õhutemperatuur tõuseb saartel ja mandri lääneosas 0..+3°C-ni. Saartele jõuab lörtsi- ja vihmasadu ning laieneb üle maa, suureneb jäiteoht, sisemaal sajab algul ka lund, teeb tuisku. Edelatuul tõuseb puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s.

Ilmateenistus soovitab olla väga tähelepanelik ja jälgida pidevalt ilmaprognoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles