LUGEJA KIRI ⟩ Võlglane enda teadmata

Saarte Hääl
Copy
Vana, kaua seisnud auto. Foto on illustratiivne
Vana, kaua seisnud auto. Foto on illustratiivne Foto: www.freepik.com

Sain ühe minu nimel oleva, aga mittesõitva ning nüüd ka arvelt maas oleva auto eest täitemenetluse "rõõmusõnumi": sundkindlustus + kohtutäituri menetluskulud.

Pean ennast üldiselt seaduskuulekaks kodanikuks, aga selline olukord ajab harja punaseks.

Meil olevat e-riik, aga meeldetuletusi ei tule, isegi selgitusi, et mis hiljem toimuma hakkab. Kohe, nätaki, kohtutäitur. Eraisikud peavad aga aastaid protsessima ja kohtuveskid jahvatama.

Samas ma isegi ei tea, et "teenust" üldse tarbinud olen. Saadetakse lihtsalt riigi infoportaali eesti.ee meiliaadressile teade, et olen nüüd võlgu ja nii lihtsalt on. Paljudel aga pole see aadress isegi iseseadistatud (ega ole minu teada ka seadusega kohustuslik). Kui ma aga infot kätte ei saa, siis maksan ka "inkasso" kulud. Nii see ikka käia ei tohiks.

Nõustun: seadusega olen tõepoolest kohustatud hoolitsema selle eest, et registris oleval sõidukil oleks kehtiv liikluskindlustus. Info aga peaksin siiski ametlikku teed pidi, näiteks mu füüsilisel aadressil kätte saama, mitte mingi olematu meiliaadressi kaudu.

Mina ettevõtjana pean saamata jäänud tasude pärast küll võlgnikule paberid ja meeldetuletused kinnitusega kätte toimetama. Mis, muide, on ka lugupidamine teise poole vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles