Lions klubi toetas eelmisel aastal Kuressaares sündinud lapsi beebipakiga

Saarte Hääl
Copy
Vasakult Taavi Rauniste, Ida-Liis Rauniste, Jette-Liis Rauniste, Thea Rahumeel, Helgi Tammur, Maire Õun ja Olev Õun.
Vasakult Taavi Rauniste, Ida-Liis Rauniste, Jette-Liis Rauniste, Thea Rahumeel, Helgi Tammur, Maire Õun ja Olev Õun. Foto: kuressaare Lions klubi

Kuressaare Lions klubi viis eelmisel aastal läbi heategevusprojekti, mille raames esmakordselt toetati kõiki 2021. aastal Kuressaare haiglas sündinud lapsi beebipakiga.

Projekt osutus väga edukaks ja pälvis palju positiivset tagasisidet. „See on minu meelest tõeliselt tänuväärt idee,“ muljetab märtsis beebi emaks saanud Katrin.

Projektiga sooviti väärtustada noori peresid, anda praktiline panus nende uude ja imelisse algusesse ning ka panustada kohaliku kogukonna arengusse.

„Minu lemmik toodeteks on flaierid erinevatele treeningutele ja tervislikud vahepala ampsud. Need kingid tuletavad meelde, et lisaks uuele rollile emana, on selles kehas ka NAINE, kes enda eest ei unusta hoolitseda,“ räägib jaanuaribeebi ema Liis.

Beebipakist väärtusega 170 eurot võis leida kõiksugu praktilisi asju, mis tagavad värske vanema igapäevaste tegevuste õnnestumise. Seal oli näiteks rinnapatju, nibukreemi, mähkmeid, vitamiine ja hanerasvasalvi jpm.

Paki said kõik 2021. aastal Kuressaare haiglas sündinud beebid – ühtekokku 259.

Seega toimetamist jagus omajagu – klubi liikmete naised käisid iga paari kuu tagant pakke komplekteerimas ning kord kuus toimetati need haiglasse.

Kõige aktiivsem kuu oli september ja detsember, kui sündis 26 last ühes kuus.

„Värsketel vanematel on uue ilmakodaniku sünniga palju avastamist ja käed-jalad tööd täis.

Oleme beebipakile oma heakskiidu andnud, kuna see on suurepärane idee, mis pakub vastsetele vanematele nende beebiga seotud igapäevatoimetustes palju tuge,“ rääkis Kuressaare haigla naistearst Maire Õun.

Koostööprojekt oli planeeritud 2021. aastaks ja 2022. aastast sellega jätkata plaanis ei ole.

Projektile panid õla alla

Kuressaare Haigla Sünnitus-günekoloogia osakond, Mediq Eesti OÜ, Essity Estonia OÜ, Tervise Arengu Instituut, Fitlife Kuressaare, Allium Upi OÜ, OÜ Flora Kaubandus, Taula Pharma OÜ, Blender OÜ, Oy Verman Ab, Vilandra, Britton, Pharma Nord Eesti OÜ, Felistella OÜ, MoSo Stuudio, Amoor OÜ, Interaltus OÜ, Sigrid Osa Photography, Teva ja Spordikomitee.

Lions klubi beebipaki projekti idee autorid eestvedajad olid: Taavi Rauniste (Kuressaare Lions klubi president 2020/2021) ja abikaasa Jette-Liis Rauniste.

Vaata lisa: www.beebipakk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles