MUHU UUDISSED ⟩ Silmad ju reetvad

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ei neh. Ikka terit. Neh, nüidseks oo juba nähe, et päe oo ikka tüki muad pitkemaks venin selle kuu aaga. Mudud neh, eks sie kena lumekõhve annab kua juure. Ja kui ilm oo valgem ja päe ergem, küll siis oleks kena mõtelda, et inimesed kua omast kurbtusest ja tüdimusest äkist jagu suavad.

Neh, ma sua aru küll, et sial maski taga põle taris emastel uulepuna kasuta ja siis oo just oma asi, ons nie suunurgad ületsi või kohe ännatumalt alla vaon. Nõnna et kui ikka inimene ise änam niipaljukest ep jäksa, et iseomale muiata, siis oogid kõik muailm töösis-möösis ja nähe oo, et asjad lähtvad selletaudi ikka puhta ulluks kätte.

Kui nüid ikka katsuks korrakskid ja aaks omad näod muiku pähe. Kodu piegli ies suab ju katseta ja siis kui oo jälle palged maski taha äe petatat, siis ojaks seda muikus nägu sial just vihuti ies. Põle pooleskid, et kiegid ep näe. Silmad ju reetvad. Oleks raskel aal omal kergem ja teestel kua.

Neh ja kus siis nõukse petatat muigega minnasse? Ikka omingu tüöle ja piale tüöd Liiva puodi ja laupa õhta näituseks Jaan Alliku mälumängu mängma. Neh, Koosta uksed võidi ju kindi lüia, aga sest põle ullu. Mälumäng kolis sellepiale tükkis Koguva Vanatoale. Sial kua masu uied tuuled puhuma akan ja neh… kui ikka inimestel tahtmist oo omasid ajusid liiguta, siis oo ju puru vägev!

Mäng akkab pihta kellu seitsmest ja ammuks enne tuleks ikka ennassid kirja kua anda. Pileti innaks oo kolm eurut nägu. Tõbised tuleks ikka kojo jätta ja mudud Vanatoa ise ütleb ja rõhutab kangeste üle, et naad igatahes järgivad täpsest terviseameti käskusid ja kieldusid. Neh, õige kua mudud! Mise jäuks nie siis välja mõteldud oo?!

Neh, ja õueõhku annab kua nuusuta. Võib ju kuskise, näituseks Tammiski alla minna vahtima, kus oo jäed randa aan. Kinnitab isegid lavad alla panna ja metsas pissike tiir tiha. Või siis kuskil silla jaares uudista, ons kua palju tormimurdu? Mõndas kohtas oo kohe kole palju. Kis tahab, küll sie omale tegemist levab. Just kanguse aamise pärast tuleks mieled rõemsad oida. Ja näevad teesed kua sialt maskite takka. Silmad ju reetvad!

Olge siis ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles