Kuressaare linnaliinide kasutajaid kutsutakse üles sõite valideerima (1)

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa valla transpordinõunik Mika Männik
Saaremaa valla transpordinõunik Mika Männik Foto: Erakogu

Saaremaa vallavalitsus kutsub üles Kuressaare linnaliinide ühistranspordi kasutajaid oma sõite valideerima, kuna kogutud andmete põhjal analüüsitakse ka liinide kasutamist.

Liinidel, kus ei ole valideerimiste põhjal piisavalt reisijaid, võidakse vähendada väljumisi või halvemal juhul need suletakse, teatas Saaremaa vallavalitsus.

Vallavalitsuse poolt läbiviidud järelevalve on toonud ilmsiks asjaolu, et Kuressaare linna ja selle lähiümbrust teenindavatel liinidel nr 1, 2, 3 ja 4 kõik reisijad paraku oma sõite ei valideeri. Bussijuhtide sõnul on see levinud iseäranis kooliõpilaste seas.

„Kutsume üles inimesi oma sõite ühiskaardiga valideerima esiteks sellepärast, et eelkõige on see seadusejärgne kohustus, mille mittetäitmine võib kaasa tuua rahatrahvi, aga ka sellepärast, et sõidu valideerimine aitab meil vältida sellist olukorda, kus liini, mida tegelikult kasutatakse, hõrendatakse ainult sellepärast, et meile laekunud andmete põhjal on kasutatavus väike," ütles Saaremaa vallavalitsuse transpordinõunik Mika Männik.

Ühiskaarte on võimalik osta Kuressaare kesklinna R-Kioskist, Kuressaare postkontorist ja bussijuhi käest ning see maksab 2 eurot. Iga õppeaasta alguses annab Saaremaa vallavalitsus kooliminevatele 1. klassi lastele ühiskaardid tasuta.

Pisteliselt jätkuvad bussides sõiduõiguse olemasolu kontrollid. Saaremaal saab bussisõitu valideerida ka teistes Eesti linnades kasutatavate ühistranspordi kaartidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles