JUHTKIRI Saaremaa vajab tervendust

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallavalitsus
Saaremaa vallavalitsus Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Haldusreformi järgselt toonitati, et kindlasti muutub kogukonnaelu nüüd aktiivsemaks. Külad saavad tugevamaks ja hakkavad rohkem iseenda eest seisma. Tuleb tõdeda, et mõnes mõttes on see nii läinudki, kuid kas alati just sellises suunas, nagu soovitud.

Tugevad väikesed kogukonnad on muidugi head, kuid ka koostöö piirkondlikul tasandil peab jätkuma. Abivallavanem Koit Voojärv tõdeb tänases lehes samuti, et mõnes paigas ei ole koostööga lood kõige paremad. Olgu see siis kultuuris, spordis või osavalla-kogukonna tasandil üldiselt.

Koostöö ei hakka pihta iseenesest. Keegi peab tegema esimese sammu. Kui keegi seda ei tee, siis igaüks istubki oma nurgas. Selge on see, et kogukondlik elu on tähtis, kuid kindlasti peab see toimima ka piirkondlikul tasandil ja seeläbi ka valla tasandil.

Vald peab piirkondade parema koostöö ja toimimise osas hakkama kiiremas korras midagi ette võtma. See töö on ühinemistuhinas jäänud veidi tahaplaanile. Olgu see järgmise nelja aasta kõige tähtsam küsimus. Kuidas teha nii, et Saaremaa oleks terve ega käriseks õmblustest nõnda palju?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles