POLITSEINÄDAL Vaid üks kriminaalasi roolijoodikule

Saarte Hääl
Copy
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arved Breidaks

Nädala jooksul algatas Kuressaare politseijaoskond vaid ühe kriminaalmenetluse. Nimelt tabas politsei 29. jaanuaril kella kolme paiku päeval Kuressaares sõiduauto Mitsubishi roolist 46-aastase mehe, kellel oli kriminaalne joove.

“Enne rooli istumist peab olema kindel enda kainuses, alkoholijoobes sõidukijuht on liikluses väga suurt oht,” ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkoerajuht Silvar Rattas.

Veel tabasid politseinikud kaks joobetunnustega mootorsõidukijuhti ja kaheksa kiiruseületajat. Kainenema toimetati kaks inimest.

Lisaks sai politsei kolm väljakutset seoses raskete ilmastikuoludega. Kolm sõiduautot olid halbade teeolude tõttu teelt välja sõitnud, keegi viga ei saanud.

Silvar Rattas tõdes, et Saaremaal ei olnud ilmaolud nii halvad kui paljudes teistes piirkondades Eestis. Siiski peab talvel olema liikluses tavapärasest veelgi ettevaatlikum – tasub arvestada, et lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik, alati võib sõita natuke aeglasemalt.

“Lisaks peab eessõitva autoga turvalist pikivahet hoidma ning vältima järske manöövreid, näiteks möödasõite. Turvalist nädalat!” soovib politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles