Nädalavahetusel lubab lund, lörtsi ning vihma

Saarte Hääl
Copy
Lörts. Foto on illustreeriv
Lörts. Foto on illustreeriv Foto: Sander Ilvest

Ilmateenistuse andmetel katab laupäeval madalrõhuala kogu Põhja-Euroopat, selle põhikese jääb Norra looderannikule tiirlema ja selle lohk liigub Eesti kohale.

Öösel sajab lund, lörtsi ja vihma ning on jäidet. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul puhanguti 15-21 m/s. Õhutemperatuur on Eesti lääneservas -3..+1°C piires. Päeval sajab Lääne-Eestis põhiliselt lörtsi, saartel sekka ka vihma. Tuul pöördub edelasse ja läände ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on Eesti lääneservas 0..+2. Jäitest tingitud libeduseoht on suur.

Pühapäeva öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ning üürikeseks on ilm Lääne-Eestis suurema sajuta ning mõõduka edela- ja läänetuulega. Õhutemperatuur on -2..-7, saarte rannikul 0°C lähedal. Päeval saab Põhja-Euroopat kattev madalrõhuala ookeanilt täiendavalt energiat ja üks osa sellest liigub Botnia lahe äärde ning selle serva mööda kandub edelavoolus meile soojemat ja niiskemat õhku. Saartele jõuab lume- ja lörtsisadu ning laieneb õhtuks üle maa, tuiskab, Lääne-Eestis sajab pärastlõunal ka vihma. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis -1..+2°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles