JUHTKIRI ⟩ Koos naabritega ei pruugi olla parem

Saarte Hääl
Copy
Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Turism tõstab koroona taandudes kindlasti pead. Selles valguses on üllatav Visit Saaremaa otsus mitte turundada Saare maakonda eraldi, vaid koos naabritega.

Kas ei peaks kriisist väljudes olema see hetk, kus jääda truuks juba traditsioonilistele lähenemistele, mitte hakata juurutama kahtlase väärtusega uut.

Otsus teha turismiajakirja koos hiidlastega paistab jälle kord olema koht, kus tehti seda, mida nõudis ja millised raamid seadis projekt. Mitte seda, mida oleks võib-olla tahtnud.

Selline projektipõhine valitsemine on tänapäeval omavalitsustes väga levinud. Esmalt on olemas raha ja siis tehakse midagi vastavalt sellele. Mitte nii, et esmalt leitakse probleem ja hakatakse seda lahendama vastavalt vajadusele. Veidi äraspidine lähenemine.

Arusaadav, et raha pole kellelgi ülemäära ja Saaremaa turunduseelarve on kahetsusväärselt väike. Siin peaks olema mõttekoht vallajuhtidele.

Jutt ja plaan maakonnaülestest piirkondadest on tore ning toob kindlasti turiste juurde, kuid esmatähtis võiks olla ikkagi maakond ise. Suuremad piirkonnad ja nende turundamine võiks olla pigem toeks.

Hiidlased said sellest vist aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles