Poolas teeninud kaitseliitlased jõudsid koju

BNS
Copy

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi tervitas reedel kuu aega Poolas teeninud Lääne maakaitseringkonna kaitseliitlasi.

„Kaitseliit tõestas taaskord, et on võimeline kiiresti ja tõhusalt panustama ka uudse ülesande lahendamisse“ ütles brigaadikindral Ühtegi, kes tervitas koju saabunuid Eametsas. „Tahan siin kohal ka tunnustada ja tänada kõiki kaitseliitlaste tööandjaid, kes nii lühikese ette teatamisega võimaldasid oma inimestele üksusega liituda.“

Üksuse tuumiku moodustasid Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna vabatahtlikud ehk Pärnumaa- , Saaremaa- ja Lääne maleva kaitseliitlased. Koos kaitseliitlastega teenisid Poolas kaitseväe luure- ja meediatoetuse meeskonnad.

„Poola-Valgevene piirilt koostööharjutuse kogemus oli väga õpetlik ja tegus ning suurepärane võimalus panustada koos liitlastega“ ütles seersant Tony Jürisaar ja soovitas kõigil kaitseliitlastel, kel võimalus avaneb, ka ise Poola kogemust omandama minna.

Kaitseliitlased tegutsesid samas piirkonnas, kus eelmine sihtüksus Wisent ning tegid tihedat koostööd Poola 18. mehhaniseeritud diviisiga. Sihtüksuse nimi tähendab Euroopa piisonit, mis on Poola kultuuriruumis tähtsal kohal, sümboliseerides jõudu ja tugevust.

Eesti saatis esimese ligi 70-liikmelise sihtüksuse Wisent Poolasse möödunud aasta detsembri alguses ning see oli mehitatud reservväelaste, tegevväelaste ja tsiviilisikute baasil. Üksuse lähetamise näol on tegu kahepoolse kaitsekoostöö projektiga.

Poolas jätkab teenistust kolmas eestlaste rotatsioon, mis on peamiselt komplekteeritud Kaitseliidu Põhja maakaitseringkonna baasil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles