JUHTKIRI Töö kiidab tegijat

Saarte Hääl
Copy
TÖÖHOOS: Sõmera Kodu elanik Rainer Õispuu (paremal) jälgib Terje Hansoni näpunäiteid, Andres Soomeri puhkab pisut, enne kui rõivatükki lõikama asub.  
Maanus Masing
TÖÖHOOS: Sõmera Kodu elanik Rainer Õispuu (paremal) jälgib Terje Hansoni näpunäiteid, Andres Soomeri puhkab pisut, enne kui rõivatükki lõikama asub. Maanus Masing Foto: ŠOMERA

Aastakümneid Sõmeral tegutsenud suur erihooldekodu on nüüdseks ajalugu. Kui veel viis aastat tagasi elas Sõmera Kodus 318 inimest, siis praegu on sealsed hooned tühjad. Osa kliente sai oma vanuse tõttu koha üldhooldekodus, osa mandri erihooldekodudes. 44 klienti elab aga Kuressaares – kes Ruubi Kodus, kes Sirgel tänaval uhiuues majas, kes AS-ile Hoolekandeteenused kuuluvates korterites.

Kuigi osa kuressaarlaste vastuseis Sõmera Kodu klientide linna kolimisele oli suur, paistab, et hirmul turvalisuse pärast olid siiski liiga suured silmad. Küllap nüüdseks on kumbki pool teisega harjunud või vähemasti leppinud.

Hoolekandeteenuste Kuressaare klientidest koguni pooled käivad tööl. Enamik neist Hoolekandeteenuste tütarettevõttes Hea Hoog, mis valmistab ilusat ja kvaliteetset käsitööd.

Kui kevadel ostate kampaania “Anname au” käepaela või sinilillemärgi, on selle tõenäoliselt meisterdanud just endised Sõmera Kodu elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles