TalTechi Kuressaare kolledži juhina asus ametisse Merit Kindsigo

Saarte Hääl
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare Kolledži juht Merit Kindsigo
Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare Kolledži juht Merit Kindsigo Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tallinna Tehnikaülikooli Kuressaare kolledži direktorina asus ametisse Merit Kindsigo.

Esimeseks sihiks seab uus juht kindla, tugeva ja iseseisva kolledži, mille tegevus ja eesmärgid vastavad nii Tehnikaülikooli kui ka regiooni vajadustele. „Saarlastel on kolledžit ilmselgelt väga vaja,“ tõdes Kindsigo.

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land hindab väga kolledži uue juhi erialast kompetentsust ning soovi, et äärealad ja regionaalselt kaugemad piirkonnad oma kolledžitest tõeliselt võidaksid.

„Samuti tean, et Merit Kindsigo on valmis nii rohepöörde ideoloogiaga silmitsi seismiseks kui ka sellega hoogsalt kaasa minemiseks,“ kinnitas ta.

Merit Kindsigol on doktorikraad Lappeenranta Tehnikaülikoolist, tema doktoritöö käsitles resistentsete ligniinivete märghapendust Stora Enso OYJ heitmete baasil. Nii bakalaureuse- kui ka magistritöödes käsitles Kindsigo kodusaarega seotud probleeme.

Kindsigo varasem haridustee on seotud Tartu Ülikooli ja Lappenranta Tehnikaülikooliga, Tallinna Tehnikaülikoolis oli ta aga aastatel 2012-2015 järeldoktorantuuris.

Töötanud on ta Freudenberg Sealing Technologies OÜ kvaliteedijuhina, AkzoNobel Baltics AS-i töökeskkonnajuhina ning Tallinna Tehnikaülikooli keemia- ja keskkonnatehnoloogia vanemteadurina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles