Ukraina sõjapõgenikud saavad Eestis ühistranspordiga tasuta sõita

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates 11. märtsist saavad Ukraina sõjapõgenikud rongi ja bussiga tasuta sõita, kasutades nii rongides kui ka linna- ja maakonnaliini bussides kehtivat eriõigustega ühistranspordikaarti.

„Venemaa on alustanud põhjendamatut sõda Ukraina vastu ning Eesti toetab Ukrainat ja selle riigi inimesi. Sõjapõgenikud on pidanud jätma selja taha oma senise harjumuspärase elu ja väga paljust loobuma. Hoiame kokku ja aitame neid. Tasuta sõiduõigus rongides ja bussides on seda kõike arvesse võttes üks väike, kuid oluline lüli, et meie Ukrainast pärit sõbrad tunneksid end Eestis mugavamalt ja turvaliselt,“ ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Alates 11. märtsist võimaldavad Elron ja Transpordiamet koostöös ühistranspordikeskustega Ukraina sõjapõgenikele tasuta sõitu. Linnad, kus sõidavad oma bussi-, trammi ja trolliliinid, on tänaseks samuti ühinenud sõjapõgenikele tasuta sõiduõiguse võimaldamisega. Tasuta sõiduõigus ei laiene kommertsbussiliinidele (nt Tallinna-Tartu bussiliinidele).

Tasuta sõiduõiguse tõendamiseks saavad sõjapõgenikud neid vastuvõtvast kohalikust omavalitsusest või piirkondlikust Ühistranspordikeskusest vastava ühistranspordi kaardi, mis kehtib nii rongides, trammides, trollides kui ka bussides. Lisaks peab rongiga reisijal olema ette näidata isikut tõendav dokument.

Oma sõite saab hõlpsasti planeerida reisiplaneerijas https://web.peatus.ee/, mis on keskne kanal usaldusväärsete ühistranspordi ühenduste ja andmete jaoks reaalajas üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles