JUHTKIRI ⟩ Koalitsiooni proovikivi

Saarte Hääl
Copy
Jalgpalliväljak. Foto on illustreeriva eesmärgiga.
Jalgpalliväljak. Foto on illustreeriva eesmärgiga. Foto: unsplash.com

Alles see oli, kui koalitsioon ja opositsioon surusid sõbralikult kätt ning lubasid üksteisega arvestada. Seni on koostöö isegi toiminud ja suuremaid vaidlusi pole raekojast keskplatsile kostnud. Nüüd tundub esimene proovikivi jalgpallihalli näol käes olevat.

Olukord on muidugi keeruline, sest tegu pole pelgalt koalitsiooni-opositsiooni erineva arvamusega, vaid poliitiline surve pitsitab koalitsiooni ka seestpoolt. Raha tõi lauda Keskerakond, Terve Saaremaa ridades on jalgpalliklubi president. Nõnda tuleb taas teha poliitilisi valikuid.

Teisalt on jalgpallihalli näide tänapäevasest “kingitud hobuse suhu ei vaadata”-stiilis valitsemisest. Asju tuleb teha, sest raha ju antakse. Aga alati tasuks mõelda, kas me saame seda teha, kas meil on vaja seda teha ja kas tingimused on sobivad. Teha midagi vaid sellest lähtudes, et raha ju pakutakse, pole väga jätkusuutlik.

Tuleb nõustuda vallavolikogu esimehega, et rasva peab koguma ja tuleb teha valikuid. Pole saladus, et sõja mõjud majanduses alles hakkavad tunda andma. Teisalt on muidugi jama, et jalgpalluritele peab pettumuse valmistama. Võib-olla leidub mingi lahendus tõesti. Olgu selleks siis väiksem hall või mingi kolmas moodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles