Sõrulased taastavad Torgu kooliaia

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Torgu teenuskeskuse juht Mari Kübarsepp ütles, et esimese asjana tuleb vana söötis kooliaed üles harida.
Torgu teenuskeskuse juht Mari Kübarsepp ütles, et esimese asjana tuleb vana söötis kooliaed üles harida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Torgu rahvas hakkab sel kevadel taastama kunagise Torgu põhikooli kooliaeda, mis õpetab aiandusnippe ja annab põhjust kohalikel inimestel sagedamini kokku saada.

Torgu teenuskeskuse juht Mari Kübarsepp ütles, et esimese asjana tuleb vana söötis kooliaed üles harida ja rajada sinna peenraid selliste taimedega, mida päris igas koduaias pole. Kooliaias saavad käed mullaseks nii lapsed kui ka täiskasvanud, olgu nad kohalikud või suvitajad.

Lisaks saab aias õppida kasutama uusi ja ökoloogiliselt puhtaid võtteid peenarde tegemisel, kahjuritega võitlemisel, väetamisel jne. Hakkavad toimuma aiandusteemalised seminarid ja õpitoad. Pärast aiatööd saavad noored mängida toredaid seltskonnamänge nagu rahvastepall ja luurekas, mis eeldavad pisut suuremat seltskonda. "See võiks olla tore võimalus suuremal hulgal maale tulnud lastel ja noortel kokku saada ning lustida," lausus Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles