JUHTKIRI Tarbija võit!

Saarte Hääl
Copy
Ostukorv. Illustratiivne foto.
Ostukorv. Illustratiivne foto. Foto: Shutterstock

Kuressaare kaubandusvõrku on lähiajal ees ootamas suuremad muudatused. Valmimas on Coopi Kummeli kauplus, Lidl ostab kinnisvara, Prisma peab plaani ja kaubamajale tehakse juurdeehitis. Vaevalt sinna koliva Rae poe pindki uue rentnikuta jääb.

Tekib küsimus, kui palju suuri kauplusi Kuressaarde lõpuks mahub? Selge on see, et ükski kaupmees ei tule poodi avama ehku peale, vaid tegemist on väga täpse Exceli-tabeliga, kus numbrid annavad avamisele rohelise või punase tule.

On ju näiteks Prisma oodanud aastaid ning eks aina areneval Pihtla tee piirkonnal on kaubanduskettide pilk juba mõnda aega püsinud. Lidl tuleb kindlasti täitma odavamat turusegmenti. Saab näha, kes kesklinna praegu ainsa kaubanduspinna tulevikus täidab.

Kaupmeestele on iga laienemine kindlasti risk, kuid tarbija jaoks vaid võit. Toodete sortiment laieneb, hinnad lähevad alla ning nii mõnigi pood satub tulevikus täpselt koduteele. Ja mis pole üldse vähetähtis – kaupluste avamise buum näitab, et Saaremaal on potentsiaali. Siin käiakse ja siia tahetakse tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles