Täna tähistatakse rahvusvahelist õnnepäeva

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Õnnelik eakas paar
Õnnelik eakas paar Foto: Shutterstock

Maailmas toimuvate sündmuste valguses on oluline oma vaimse vastupanuvõime tõstmiseks luua tasakaalu ka emotsioonide kogemises. Seetõttu kutsub Peaasi.ee tänasel rahvusvahelisel õnnepäeval tähelepanu pöörama sellele, mille üle elus tänulikud saame olla.

Meie vaimsele tervisele on kahtlemata kõige kasulikum, kui lubame endale tundamja kogeda erinevaid emotsioone. Aga vahel aitab tasakaalu hoida, kui proovida teadlikult suurendada just meeldivate emotsioonide kogemist. Üks viis seda teha on mõelda sellele, millele ning kellele saame tänulikud olla.

Tänulikkust saab saata mõttes, aga veel parem on seda sõnade või tegudega väljendada. Kuidas seda teha?

Võta täna:

- 5 minutit, et välja mõelda, kellele oled tänulik

- 10 minutit, et see võimalikult konkreetselt kirja panna

- 2 minutit, et tänu adressaadi suunas teele panna.

“Praegusel keerulisel ajal on oluline, et lubaksime endal tunda ka õnnetunnet. Teadlik tänu jagamine on üks võimalus, mis aitab meil märgata ka väikseid rõõmustavaid asju. Neile oma tähelepanu pööramine aitab vaimset tervist turgutada ja seda tasakaalus hoida ning lisaks aitab tänu jagamine õnnetunnet suurendada, sest tekitab loodetavasti rõõmu ka tänu saajas,” sõnas Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur kestab 3. aprillini. Igal nädalal võetakse fookusesse üks vaimse tervise vitamiini komponentidest - head suhted, tasakaalustatud toitumine, puhkus ja hea uni, positiivsete emotsioonide kogemine ja liikumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles