KÜLAVAHELOOD ⟩ Mida pajatavad Kihelkonna aasta tegijad?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KIHELKONNA AASTA TEGIJA: Ettevõtjast alevikuvanem Priit Kessel on
kihelkondlaste arvates lühikese ajaga suutnud aleviku ja Kihelkonna
elanike jaoks palju teha. Mahukas kunstiteos Ave Nahkuri loomingust
COOP-i poe seinal on samuti Priit Kesseli idee.
KIHELKONNA AASTA TEGIJA: Ettevõtjast alevikuvanem Priit Kessel on kihelkondlaste arvates lühikese ajaga suutnud aleviku ja Kihelkonna elanike jaoks palju teha. Mahukas kunstiteos Ave Nahkuri loomingust COOP-i poe seinal on samuti Priit Kesseli idee. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Kihelkonna rahvas valis piirkonna Aasta tegijaks alevikuvanema Priit Kesseli. Sama tunnustuse pälvisid Abaja sadana ja puhkeala kavandajad-tegijad. "Tunnustus oli ootamatu, ma olen ju nii vähe selles ametis olnud," nendib veebruaris tunnustusest teada saanud alevikuvanem Kessel saatejuht Aare Lainele.

Vaid aastakese alevikuvanemana tegutsenud ehitusfirma SarFas omanik on välja pakkunud mitu ideed. Tema initsiatiivil paigaldati poe juurde nn lillepaat ja Kihelkonna COOP-i kaupluse seina ehib möödunud suvest alates meeleolukas Ave Nahkuri maal, millel tekst "Kihelkonna rahvas oskab elu nautida".

Kuressaarest Kihelkonnale kolis Priit Kesseli paljulapseline pere alles natuke rohkem, kui aasta tagasi. Pereisa ütles, et tunneb paljusid Kihelkonna elanikke juba aastaid, seda töö tõttu. Tema ehitusettevõtte kontor ja tööruumid on aleviku keskel poega külgnevas hoones. Kessel hindas aleviku elanikke vastutulelikeks ja aktiivseteks inimesteks.

"Kuressaares elades ei tundnud ma oma naabreidki. Siia kolides tulid naabrid kohe külla, kaasas koogid, hapukurgid, maiustused. Siinsed inimesed on kõik nii hakkajad. Meie perele väga meeldib," tunneb alevikuvanem heameelt.

Saates räägib Priit Kessel ka sellest, milliseid võimalusi vaba aja sisustamiseks Kihelkonna ja selle ümbrus pakuvad. Ennekõike nimetab ta Abaja sadamat, rahvamaja, rekonstrueeritud kirikut, sportimisvõimalusi. Koostöös peitub edu võti. Alevikuvanemana on ta leidnud hea kontakti nii teenuskeskuse juhi, volikogu liikmetega kui ka teiste tegusate inimestega.

Kirikuõpetaja Renee Reinsoo tõdeb, et möödunud aasta oli kordaminekute aasta, Planeeritud Kihelkonna kiriku rekonstrueerimistööd lõpetati. Kirikus andis kontserdi omakandimees, maailmakuulus ooperilaulja Ain Anger. Reinsoo sõnul on Anger lubanud sellelgi aastal kirikus koos orkestriga publiku ette astuda.

Teenuskeskuse juht Eveli Ait tunneb siirast rõõmu aktiivsetest inimestest. Aida sõnul tahavad paljud inimesed linnast maale kolida, aga kahjuks pole soovijaile elamispinda anda. Lasteaias on lapsi palju. Kui veel mõned aastad tagasi tunti muret selle üle, kas Kihelkonna kool saab jätkata, kuna õpilaste arv vähenes, siis praegu seda kartust enam pole.

Raul Naela tööd tunnustati tiitliga Kuldsed käed. Raul ütleb, et pole ehitust küll õppinud, aga kõik vajalikud remonditööd valla allasutustes teeb ta ära. Elupõlise kihelkondlasena pole tal kiidusõnadest piirkonna juhtide aadressil puudu. Tehtust, sealhulgas sadamate uuendamisest, kiriku restaureerimisest, kulltuurisündmustest, aleviku keskuses ilu loomisest ja muudest meeldivatest tegemistest-sündmustest tunneb ta vaid heameelt.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles