LIHTNE KÜSIMUS ⟩ Kuidas on Saaremaa vallas kavas edaspidi korraldada Ukraina sõjapõgenike majutust?

Saarte Hääl
Copy
Selle nädala lõpus soovib riik hakata Eestisse saabuvaid Ukraina põgenikke majutama endises Sõmera Kodu kompleksis.
Selle nädala lõpus soovib riik hakata Eestisse saabuvaid Ukraina põgenikke majutama endises Sõmera Kodu kompleksis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vastab vallavanem Madis Kallas

Praegu on suurem osa põgenikest majutatud sotsiaalkindlustusameti partnerite juurde, kus nad saavad viibida vähemalt ühe kuu. Kui põgenikud ei leia selle aja jooksul üürielupinda, siis on võimalik, et nende viibimisaega majutusasutuses pikendatakse. Mis edasi saama hakkab, selgubki riigi, kohalike omavalitsuste ja erasektori koostöös. Saaremaal oleme Ukrainast saabunud inimeste edasiste majutusvõimalustega tegelenud ja loodetavasti saame sellest juba lähiajal täpsemalt rääkida.

Selle nädala lõpus soovib riik hakata Eestisse saabuvaid Ukraina põgenikke majutama endises Sõmera Kodu kompleksis. Samuti on AS Hoolekandeteenused valmis andma vallavalitsuse käsutusse endise Kogula eakatekodu.

Suurem osa Sõmera hoonetest on üsna heas seisus ja seal on olemas ka suuremad ruumid, mida saab kasutada söökla sisseseadmiseks ja vaba aja tegevusteks. Sõmera ja Kogula puhul on plussiks see, et hooned kuuluvad riigile (AS-ile Hoolekandeteenused) ja need on veel hiljaaegu olnud kasutuses. Sõmera ei asu Kuressaarest liiga kaugel ja see on üks väheseid kohti Saaremaal, kuhu saab korraga majutada mitusada inimest. Ka kohaliku kogukonna valmisolek ja toetus Ukraina sõjapõgenike saabumiseks on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles